Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κρύα Σύντηξη.

Στον τομέα της πυρηνικής επιστήμης υπάρχει ένα "ιερό δισκοπότηρο". Αυτό της κρύας σύντηξης, ή αγγλιστί, cold fusion.

Τι είναι η κρύα σύντηξη; Είναι η παραγωγή θερμικής ενέργειας από την σύντηξη υδρογόνου με κάποιο σταθερό ισότοπο άλλου στοιχείου σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Πως μπορεί να είναι χρήσιμη; Είναι πολύ απλό. Παράγει ενέργεια σε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι χρειάζεται να καταναλώσει και με πολύ χαμηλό κόστος. Επίσης το κάνει με ασφαλή τρόπο, χωρίς την παραγωγή ραδιενέργειας.

Υπάρχει αυτή η τεχνολογία; Μέχρι το 2010, όλες οι προσπάθειες κρύας σύντηξης ήταν αποτυχημένες ή ήταν απάτες. Σήμερα υπάρχει περίπτωση η ανακάλυψη και χρήση ενός καταλύτη από τους Rossi και Foccardi να αποτελεί την λύση για το πρόβλημα της κρύας σύντηξης. Οι ίδιοι θεωρούν ότι το έχουν πετύχει και οι επιδείξεις τους αν και πετυχημένες δεν έχουν ακόμα πείσει 100%.

Τι σημαίνει ενέργεια από κρύα σύντηξη; Πολύ απλά, άφθονη, ασφαλής και καθαρή ενέργεια για πάντα. Θα αλλάξει το πρόσωπο του πλανήτη.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Θα μάθουμε σύντομα. Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας για εμπορικούς λόγους από κρύα σύντηξη ετοιμάζεται για τον Οκτώβριο στην Ξάνθη. Ναι στην Ελλάδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου