Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Steve Jobs, ο οραματιστής.

Η είδηση του θανάτου του Steve Jobs, ιδρυτή της Apple, μόλις στα 56 του χρόνια, δεν αιφνιδίασε κανέναν, καθώς όλοι γνωρίζαμε ότι βρισκόταν στα τελικά στάδια του καρκίνου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν μια από τις στιγμές που κάνουν τον κόσμο φτωχότερο.

Αν και προσωπικά δεν έχω αγοράσει προϊόντα της Apple, κυρίως λόγω των τιμών τους και δεύτερον λόγω του κλειστού τρόπου προγραμματισμού για αυτά, πρέπει να πω ότι ήταν και είναι πάντα πρωτοπόρα στον τομέα τους. Από τον πρώτο Macintosh μέχρι το τελευταίο iPhone. Μάλιστα όπου μπήκε η προσωπική υπογραφή του Steve Jobs, το προϊόν ήταν σχεδόν άψογο.

Αυτή η προσοχή του Steve Jobs στην λεπτομέρεια είναι που έκανε την διαφορά. Προσοχή που μόλις πρόσφατα απέκτησαν άλλες εταιρίες του χώρου ενώ πολλές ούτε καν έχουν λάβει υπόψιν τους. Ο Steve Jobs δεν έφτιαχνε απλά υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Έφτιαχνε αριστουργήματα. Από την σχεδίαση της εμφάνισης μέχρι την λειτουργικότητα και την ανταπόκριση, τα πάντα ήταν σχεδόν άψογα. Τα λίγα προβλήματα που εμφανιζόντουσαν κατά καιρούς απλά επιβεβαίωναν τον κανόνα.

Τον άνθρωπο Steve Jobs φυσικά δεν τον γνώριζα, για αυτόν θα μιλήσουν και μιλούν άλλοι. Εγώ γράφω για την φυσιογνωμία και το όραμα στον χώρο της τεχνολογίας. Και ο θάνατός του έκανε τον κόσμο κατά πολύ φτωχότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου